1920 TKP, metal işçilerinin onurlu mücadelesini selamlıyor!

19 Ocak 2020
1920 TKP, metal işçilerinin onurlu mücadelesini selamlıyor!

Birleşik Metal-İş 5 Şubat’ta GREV’e çıkıyor…

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası’nın örgütlü olduğu 41 fabrikada yaklaşık 10 bin işçiyi kapsayan metal işkolu grup toplu iş sözleşmesi sürecinde gelinen grev aşaması nedeniyle MESS üyesi patronları ve hükümeti uyarmak amacıyla 19 Ocak 2020 Pazar günü Gebze’de düzenlenen yürüyüş ve miting, işçilerin kitlesel katılımıyla coşkuyla ve grev halaylarıyla gerçekleşti.

Yürüyüş ve miting sırasında işçiler kararlı ve coşkulu bir biçimde, halaylar eşliğinde hep bir ağızdan; “Patronların kölesi olmayacağız”, “Metal işçisi grev istiyor”, “Başkan bizi greve götür”, “Çarklar duracak elimizde, MESS dize gelecek önümüzde”, “Şalter inecek, bu iş bitecek” ve “Geliyor, geliyor, genel grev geliyor” sloganlarını attılar.
 
Partimiz Toplumcu Kurtuluş Partisi 1920 TKP,  metal işçilerini haklı ve onurlu mücadelelerinde yalnız bırakmadı.

“Metal işçilerinin onurlu mücadelesini selamlıyoruz” yazılı pankart açarak miting alanına kadar kortejle yürüyen 1920 TKP üyeleri, “Metal işçisi direnişin simgesi” sloganlarını attı.

Müzik dinletisinin ardından DİSK Genel Başkanı’nın konuşması ile başlayan mitingte Arzu Çerkezoğlu özetle şunları söyledi:

“Metal işçileri gücünü ve cesaretini ellerinden alıyor. Metal işçileri gücünü ve cesaretini örgütünden alıyor, birliğinden alıyor, tarihinden alıyor. Bilsinler ki biz daha güçlüyüz ve biz kazanacağız. Buradan işverenleri uyarıyorum. Bu meydanı iyi görsünler. Görsünler ki metal işçisi coşkulu, metal işçisi dirençli ve kararlı ve metal işçisi greve hazır. Yaşasın metal işçilerinin direnişi, Yaşasın Birleşik Metal-İş, Yaşasın DİSK.”

Daha sonra, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu Nâzım Hikmet’in bir şiiri ile başladığı konuşmasını greve çıkacakları tarihi ilan ederek bitirdi. Serdaroğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Bu bir destandır. Patronlara teslim olmayacağız diyen metal işçilerinin destanıdır. Bu destansı mücadelede karşımızda sermaye var, patronlar var, burjuvazi var. Karşımızda işçi düşmanı AKP iktidarı var.

Buradan bir kez daha patronları ve hükümeti uyarıyoruz. Grevimizi ertelemeye kalkmayın. Grevimize eğer müdahale olursa, herkesin önünde bir kez daha ilan ediyoruz. Sizin Anayasa’ya aykırı grev yasaklarınızı tanımayacağız.

Biz haklıyız, zenginliği biz yaratıyoruz, hakkımızı istiyoruz. Çoban ateşi yandı, fabrikalar ayakta.

Konuşmamı bitirirken bu kürsüden greve başlayacağımız günü de sizlere duyurmak istiyorum.

Bütün prosedürler tamamlandı. 5 Şubat tarihinde greve çıkıyoruz. 5 Şubat metal işçilerinin grev tarihidir. Metal işçileri grev yasağına asla boyun eğmeyecektir.

Mücadelemiz kutlu olsun. Metal işçilerinin kazanımı Türkiye işçi sınıfının kazanımı olacaktır. Yaşasın mücadelemiz, Yaşasın DİSK, Yaşasın Birleşik Metal-İş, Yaşasın Metal İşçileri.”

Adnan Serdaroğlu’nun konuşmasından sonra işçilerin grev halayları ile miting sona erdi.

Partimiz 1920 TKP, savaşsız sömürüsüz bir dünyanın kurulması için “Mücadeleye devam zaferimizin teminatıdır” diyerek, “Fabrikalar kalemizdir” şiarıyla metal işçileri ile dayanışmasını sürdürecektir.