1920 TKP Trelleborg işçilerinin onurlu grevini selamlıyor!

14 Ocak 2020
1920 TKP Trelleborg işçilerinin onurlu grevini selamlıyor!

Emekçiler hakkını alacak, Trelleborg işçisi kazanacak!

Petrol-İş Sendikasının örgütlü olduğu, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde iki ayrı fabrikada faaliyet gösteren ve iş makinelerinde kullanılan endüstriyel kauçuk hortumları üreten Trelleborg İstanbul Endüstriyel Hortumlar Sanayi ve Ticaret A.Ş. isimli İsveç firması ile Petrol-İş Sendikası arasında sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 10 Aralık 2019 Salı günü başlayan grev coşkuyla sürüyor.

Yabancı sermayeli şirketin Gebze’deki iki ayrı fabrikasında, çalışma süreleri 13-15 yıl arasında olan ve net 2.350 lira ortalama ücretle çalışan 324 işçiyi kapsayan toplu sözleşme sürecinde patronun yüzde 23’lük ücret artışı teklifine karşılık sendikanın yüzde 37,5 oranındaki ücret artışı ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası taleplerinde ortaya çıkan anlaşmazlık nedeniyle başlayan greve, işçilerin tamamı katılarak üretimi durdurmuş bulunmaktadır.

Partimiz Toplumcu Kurtuluş Partisi 1920 TKP  de Trelleborg işçilerini yalnız bırakmadı.

“Emekçiler hakkını alacak, Trelleborg işçisi kazanacak” yazılı pankart açarak grev çadırı önüne kadar yürüyüş yapan 1920 TKP üyeleri grevci işçilerle birlikte, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Direne direne kazanacağız”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Trelleborg işçisi yalnız değildir”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” ve “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarını attılar.

Grev çadırı önünde 1920 TKP adına yapılan konuşmada şunlar söylendi:

“İşçi sınıfının değerli üyeleri Trelleborg işçileri, bugün buraya Toplumcu Kurtuluş Partisi 1920 adına grevinizi selamlamaya geldik.

Greve çıkan sizlere Türkiye işçi sınıfının durumunu anlatacak değiliz. Bunu siz zaten her gün her an yaşıyorsunuz ve greve çıkmanızın nedeni de bu.

Çünkü patronlar Türkiye işçi sınıfının hangi güçlüklerle yaşadığını bilmez gibi davranıp kârlarına kâr katmak için sizleri greve zorladılar.

Biz biliyoruz ki, sizler hakkınızı almak için bu greve çıkmak zorunda kaldınız. Yine biliyoruz ki hakkınızı alana kadar bu onurlu direnişinizi, onurlu grevinizi sürdüreceksiniz.

Bizler de, Türkiye işçi sınıfının birer parçası ve “Yolumuz işçi sınıfının yoludur” diyen bir siyasi geleneğin temsilcileri olarak sizlerle dayanışmamızın daim olacağını bildirir, grevinizde başarılar dileriz.”

1920 TKP üyelerini sıcak bir şekilde karşılayan grevci Trelleborg işçileri, partimiz üyelerini grev çadırına davet ederek çay ikramında bulundular.

Partimiz 1920 TKP, savaşsız sömürüsüz bir dünyanın kurulması için mücadeleye devam zaferimizin teminatıdır diyerek, “Fabrikalar Kalemizdir” şiarıyla Trelleborg işçileri ile dayanışmasını sürdürecektir.